Nyheter från SF

Svenska Ridsportförbundet deltar i projekt som ska minska resor med hög klimatpåverkan inom idrottsrörelsen.

Den 1-3 oktober är det dags för nationshoppningsfinal, Longines FEI Nations Cup Final i Barcelona. Efter många inställda deltävlingar är alla lag i Europaligan kvalificerade till finalen. SVT sänder på fredag och söndag, här hittar du TV-tider.

Trolleholms Ryttarförening står som arrangör när SM i Working Equitation avgörs den 2-3 oktober. Ekipagen tävlar i ett dressyrmoment, ett teknikmoment samt ett speedmoment.

Du som driver en anläggning med hästar ska registrera anläggningen hos Jordbruksverket. Det gäller både små och stora stall, ridskolor, beten m.m. Sista dagen är 1 oktober.

Under helgen anordnar Vara Hästsportklubb ett av pararidsportens stora årliga evenemang: Folksam Nationella Spelen i Special Olympics.

Restriktioner och tillfälliga regler på grund av corona-pandemin inom ridsporten lyfts från och med den 29 september. Beslutet togs av förbundsstyrelsen på fredagen.

EM-brons till Sverige!

(2021-09-26 17:00)
Det blev ett brons till Sverige på EM i fälttävlan! Efter att ha klättrat från åttonde plats efter första dagen slutade det med medalj för laget och en individuell trettondeplats för unga Sofia Sjöborg.

I Luxemburg fick Stephanie Holmén kliva överst på prispallen i Grand Prix på söndagen. Peder Fredricson var tvåa i Grand Prix i franska St Tropez Grimaud.

Ryttare från fem nationer kom till de Nordisk/Baltiska Mästerskapen i fälttävlan. Det blev ett riktigt medaljregn över de svenska ryttarna.

Det blev en silverplats till childrenlaget, en bronsplats till YR-laget och en fjärdeplats för de svenska ponnyryttarna i finalerna i ungdomsryttarnas Nations Cup-serie i hoppning. Juniorlaget blev tvåa i Challenge Cup.

Patrik Kittel vann Grand Prix vid de internationella dressyrtävlingarna i Ludwigsburg, Tyskland, på fredagen och följde upp med en seger i GP Kür.

Unghäst-VM i hoppning avgörs den 23-26 september i Lanaken, Belgien. Här hittar du uttagna hästar, ryttare och starttider.

Elin Mattsson var nyligen med och bärgade lagbronset på U25-EM i dressyr. Nu tar hon plats i Svenska Ridsportförbundets ryttarutvecklingsprogram på nivå 4.

Tyska dressyresset Isabell Werth har även detta år tackat ja till Sweden International Horse Show. Det blir sista gången hennes vapendragare Weihegold OLD visar upp sig för svensk publik.

”Här har det legat i statens intresse att alla barn ska kunna lära sig rida”, säger Susanna Hedenborg, forskare bakom en ny studie om de svenska ridskolornas utveckling.

Vill du börja rida?
Läs mer om det på ridskolan.

E-post: lurf@stensele.com

E-post: lurf@stensele.com