Abonnemang för ridlektioner

Abonnemang på ridlektioner

När du börjar rida hos oss på Luspens Ryttarförening så löser du ett ridabonnemang som är tillsvidare.

När du nytecknar ditt abonnemang har du tre tillfällen där du får prova på.
Vill du inte fortsätta efter dessa tre tillfällen säger du upp ditt abonnemang omedelbart efter sista tillfället, annars fortlöper abonnemanget.

Lektionstiden är 45 min men vi avhåller 60 min för att inkludera upp och avsittning. Fram, samt bortplockning, av material sker före, eller efter, ridlektionstiden av ledare och elever.
Viss skötsel av hästar samt stallsysslor tillkommer före, eller efter, ridlektionen.

Vi har en utbildningsplan som vi följer där vi delar in eleverna i olika nivåer, beroende på elevens kunskap.
Under en termin ingår dressyr, markarbete och/eller hoppning beroende på nivå, samt teroi.
Ridskolan förbehåller sig rätten att under pågående termin eller terminsskifte ändra ridtid, instruktör och/eller gruppindelning om så behövs.
När man löst ett abonnemang förbinder man sig att hålla sig uppdaterad och att följa de regler som gäller. Dessa regler finns tillgängliga på anslagstavlor och hemsida.
Ryttaren ansvara för sin egen säkerhet.

Utöver ridabonnemangsavgiften löser du även ett medlemskap i föreningen som innehåller en olycksfallsförsäkring, denna gäller vid aktiviteter som arrangeras av föreningen.

Avgiften ska erläggas i förskott senast det datum som anges på fakturan.
Vid utebliven/försenad betalning stängs eleven av från ridningen, tills dess att fakturan är reglerad. Gäller alla avgifter kopplade till ridklubben.
Missade ridlektioner på grund av avstängning återbetalas ej.
Vid utebliven betalning skickas fakturan vidare för kravhantering.

Abonnemanget fortskrider fram till dess att du säger upp det.
Sista uppsägningsdatum är 1 juni inför nästkommande hösttermin, och 1 december inför nästkommande vårtermin.
Uppsägningen skall ske skriftligt på anvisad blankett. Efter dessa datum tillkommen en administrativ avgift på 500:-.

Återbetalning av abonnemangsavgiften kan ske vid sjukdom eller skada där man kan visa ett läkarintyg där det framgår att man helt måste avhålla sig från ridning. Återbetalning sker då av kvarvarande ridtillfällen.

Stalljour

Runt ca två-fyra helger per termin har du som elev stalljour på Lurf.
Detta varierar beroende på häst och elevunderlag.

Alla elever ansvarar på sina helger att utföra sysslor som hantering av hö, vatten och mockning.
Kan du ej ta din stalljour så ansvarar du själv för att byta dag med någon annan elev.
Elever som går första terminen på Lurf ingår ej i stalljoursschemat.
Deras stalljour börjar vid andra terminen.
Om man är intresserad av att hjälpa till ändå, eller att hjälpa till mera, är man varmt välkommen att kontakta Kansliet.

Igenridning

För att ha rätt till igenridning ska du ha avanmält dig senast 12.00 samma dag som du har din ridlektion via mail: This is a mailto link eller till detta nummer: 0951-20457.
Igenridning gäller endast vid frånvaro p.g.a jobb, skola eller sjukdom.
Du kan nyttja max 3 igenridningar per termin.

Vid sjukdom av instruktör där vi inte kunnat fixa ersättare är du berättigad de lektioner du missat.

Igenridning sker på fastsatt igenridningstid där du själv ansvarar för att kontakta kansliet för att boka igenridning oavsett om det är du eller instruktören som ställt in lektionen. Igenridning ska ske innan terminens slut annars går lektionerna till spillo = ingen återbetalning.

Hjälm och ridväst
Under all hantering och ridning skall hjälm bäras.
Vi erbjuder våra ridelever att hyra ett paket med hjälm och väst för 600:-/termin.
Vill man enbart hyra en av sakerna, så kostar de 300:-
Man förvarar sina saker hemma eller i ett skåp i omklädningsrummet.
Vid terminens slut återlämnas sakerna rena och hela och man återfår då 200:- eller 100 kr/ hyrd del.
I de fall sakerna ej är rengjorda eller trasiga återfås inga pengar.
Önskar du hyra ett paket kontakta kansliet snarast med storlek och om du vill hyra både hjälm och väst eller bara en av sakerna.
Begränsat antal paket!

Pris per termin varierar beroende på antal ridlektioner.

Pris per lektion:

95:-/lektion 7-24 år

125:-/lektion 25 år och uppåt

Medlemskap:

Enskild medlem 200:-
Familj 650:- (Fyra personer)

Vill man rida mera så kan man ta privata ridlektioner.
Dessa bokas hos kansliet.
30 min – 150:-
60 min – 300:-

2018-11-26

Uppdaterad: 19 DEC 2017 10:18 Skribent: Therese Tiger

Vill DU börja rida?
För mer info klicka på länken Ridskolan.

elefon nummer: 070 - 274 76 42